Pakowarki próżniowe CAS CVP
Przeznaczone do pakowania produktów spożywczych i artykułów przemysłowych.
Poszczególne modele komorowych pakowarek próżniowych różnią się parametrami, m.in. obudowy, ale także pod względem wykorzystania technologii pakowania. Wyróżniamy pakowarki, które:
wykorzystują technologię pakowania w osłonie gazowej – wykorzystywane m.in. w zakładach produkcyjnych i przetwórczych branży spożywczej
wykorzystują technologię pakowania bez osłony gazowej – używane m.in. do pakowania artykułów spożywczych w sklepach, hurtowniach oraz w lokalach gastronomicznych
W jednych i drugich technika pakowania polega na wytworzeniu próżni wewnątrz woreczka stanowiącego opakowanie towaru i wykonaniu zgrzewu zamykającego. Procesy te zachodzą wewnątrz zamkniętej komory pakowarki próżniowej.
Aby zapewnić możliwość łatwego dostosowania parametrów pakowarki do wymogów użytkownika, oferujemy cztery modele urządzeń o zróżnicowanej wielkości komory pakującej.
W pakowarkach CAS CVP dzięki zastosowaniu pomp próżniowych o wydajności dostosowanej do wielkości komory pakowarki, osiągnięto krótki czas trwania cyklu pakowania towaru. Zastosowanie sterownika mikroprocesorowego pozwoliło na automatyczne sterowanie pracą urządzenia, a poszczególne fazy cyklu pakowania realizowane są zgodnie z parametrami ustawionymi w pamięci sterownika pakowarki.
Cechy:
Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej
Czytelny manometr zegarowy – pozwala na precyzyjne
Określenie momentu osiągnięcia wymaganego poziomu próżni w komorze pakowarki
Trzy do pięciu razy dłuższa świeżość produktów
Ograniczenie wyrzucania żywności
W połączeniu z technologią SOUS VIDE skraca czas oczekiwania na wybrane dania
Ogranicza ubytki spowodowane wysychaniem zapakowanych produktów